hits
 • Fysio + Daniel = Kjempe flott!

  Imorgen tidlig skal jeg og Daniel til fysiotereapauten igjen. Vi går dit en gang i mnd og får nye øvelser vi skal trene på hver gang. Dette er for å styrke motorikken hans, som nevnt i tidligere innlegg er mennesker med Down Syndorm svakere i muskulaturen enn de ellers ville vært. Ved å gå til fysiotereapauten kan vi styrke muskulaturen og gjøre det lettere for Daniel når han feks. skal begynne å sitte, krabbe og gå. Ved å stimulere munnen hans vil det også hjelpe han når han skal begynne å snakke og forme ord, dere har kanskje lagt merke til at mange med Down Syndorm har en forholdsvis stor tunge, dette er fordi muskulaturen i tungen er slappere enn ellers, og derfor vil den ''henge'' litt mer enn hos oss som ikke har Down Syndrom. Så tusen takk til den snille fysiotereapauten vår, Elin, som er så snill og hjelper oss med dette!

       Jeg tror det er tenner i annmars, Daniel har fingrene i munnen hele tiden. det klør noe forferdelig!

  Hva er egentlig Down Syndorm?
  Downs Syndrom er en kromosomfeil hvor barnet har for mye av kromosom nr 21. Normalt har mennesker 46 kromosomer i hver eneste av kroppens celler, men en person med Down syndrom har 47, vanligvis ved at det er 3 av kromosom nr 21 i stedet for to. For mye av kromosom 21 skaper en ubalanse som fører til karakteristiske fysiske trekk og redusert vekst av hjernen. Denne kromosomfeilen er den hyppigste enkeltårsaken til psykisk utviklingshemming.


  Hva vet du egentlig om Down Syndrom? Du trenger ikke å svare meg nå, bare len deg tilbake og tenk litt på det.
  Føler du at du har en grei oversikt over hva Down Syndrom er og innebærer?
  Er det noe du lurer på om Down Syndrom som du vil jeg skal ta med i bloggen min?
  23 kommentarer

  Anne

  29.09.2009 kl.22:25

  Hen æ så nydle : )

  Anette Christine

  29.09.2009 kl.22:25

  Helledussan, for ein godklump! :D

  Hild Frøya

  29.09.2009 kl.22:25

  Ei venninne av mamma har en sønn med Down Syndrom. han er vel 20 nå. Men han er verdens blideste gutt. har alltid vært det tror jeg. Jeg tror virkelig han er lykkelig. Vi får klem hver gang vi møter han, og han er generelt et kjempemenneske.

  Jane Kathrud

  29.09.2009 kl.22:32

  SV: Hehe, skjønner jeg godt :) Jeg kan informere deg når jeg veit om toll osv, og si hvor mye det kostet meg, så kanskje du også kan bestille det :D

  Linda

  29.09.2009 kl.22:34

  Jeg syns sønnen din er sååå søt. Jobbet litt med små barn med downs syndrom engang, og de er så blide og gode hele tida. Jeg lurer bare litt på hvordan Daniel utvikler seg i forhold til "normale" babyer? (Jeg studerer vernepleie, og har, når jeg er ferdig på skolen, tenkt å begynne å jobbe med utviklingshemmede barn, så har en spesiell interesse kan man vel si... :] )

  Stine

  29.09.2009 kl.22:36

  n æ så nett enna gutn din at !:) sjikkele sjarmør altså ! <3
  Så søt han er! :D

  Oddrun

  29.09.2009 kl.22:46

  Åh, n æ så nett! Va ein som sa te me dæ fredan at persone mæ DS æ d nærmaste n kjøm virkelege menneskjo, for sjå døm æ d kje någå falskt! =D

  Tina-Marita

  29.09.2009 kl.22:47

  Søt han er! :)

  Gleder meg til å følge utviklingen fremover her på bloggen.

  Ingunn

  29.09.2009 kl.22:59

  Hei :) Du kan kanskje skrive noe om at det finnes forskjellige grader av Downs - noen med syndromet fungerer nesten som "normalt", mens andre sliter med å snakke/bevege seg osv. Jeg har jobbet med barn med Downs, og har noen med Downs i familien, så jeg vet ganske godt hva det innebærer. Dessuten har jeg jo hatt genetikk på skolen og lest om det :)

  Marthe

  29.09.2009 kl.23:20

  Jeg synes jeg har fått et greit bilde av Down Syndrom, bare fortsett som du gjør, og fortell om hverdagene deres! Bloggen din er kjempebra: - )

  Milla

  30.09.2009 kl.10:43

  Jeg visste dette med kromosomene og litt om hva det medfører. Ellers vet jeg veldig lite om downs..

  Jeg lurer på når du fikk vite at gutten din har downs, og litt om tankene dine rundt det.

  Synes du virkelig veldig sterk og du er veldig saklig i innleggene om syndromet :)

  Linda

  30.09.2009 kl.10:52

  Jeg vet svært (altfor) lite om downs syndrom.

  Silje Karin

  30.09.2009 kl.18:27

  Eg veit ein del om det, i og med at eg har vakse opp med menneske som har Downs Syndrom. Veit du noko om korleis Daniel kjem til å utvikle seg? Korleis kjem han til å lære seg ting i forhold til friske barn?

  Linniss

  30.09.2009 kl.19:37

  Du har en flott blogg! Jeg lurer bare på en ting... Fant de ut på den ordinære ultralyden at Daniel hadde downs? Hvordan fant de isåfall ut av det?

  Mira

  01.10.2009 kl.13:22

  Han er til å spise opp! Så søt!

  lillemita

  01.10.2009 kl.16:25

  For en skjønn gutt du har. Skikkelig rart å tenke på at vi er på samme alder og at du har en så nydelig sønn, flott at du stiller så godt opp for han:)

  Jeg føler ikke at jeg er noen ekspert på området, men jeg har jobbet i barnehage, og hadde mye med ei lita jente med downs å gjøre, pga at hun rett og slett tillot meg å jobbe med seg. Hun, som mange andre med downs er veldig var på andre, og det er ikke alle hun liker å ha for nerme. Jeg fikk et kjempegodt forhold til hu, og syns det er synd at jeg ikke jobber med henne, lærte mye om både downs og jenta :) Jeg liker barn med downs spesielt godt, mye fordi de sier alt de mener rett ut, og det er så utrolig gøy å se å når de lærer, også har de jo en helt nydelig sjarm

  pink

  01.10.2009 kl.19:11

  hei!

  Jeg jobber med psykisk utviklingshemmede,deriblant personer med downs. Det er en utrolig glede og jobbe med de,de gir så mye :)

  Jeg lurer på hvor hardt godgutten din er rammet? De finnes jo utrolig stor variasjon blant de med downs. Noen er jo utrolig velfungerende,mens andre trenger hjelp til stort sett alt.

  Hvis du vil svare da :)

  Kristine

  01.10.2009 kl.23:48

  Jeg liker bloggen din veldig godt ! Synes det er kjempe interessant å lese om livet til deg og lille gutten din ;) Jeg har to jobber , og i den ene jobben, der jobber jeg med psykisk utviklingshemmede personer, og blandt de er det også noen med downs. Det er så givende å jobbe med de, og man kan jo ikke annet enn å smile når man møter på verdens blideste mennesker som disse !

  Jeg får veldig mye igjen for å jobbe på dette stedet. :) Det er helt sikkert tøft i perioder, men alt ordner seg. =) Bare vær sterk, men det er man vel for barna sine uansett hva det skulle gjelde :) Lykke til videre som mor :D Gleder meg den dagen jeg selv blir det !

  Fin blogg du har forresten, ta gjerne turen innom min også :)

  Kristine

  04.10.2009 kl.16:57

  Nei, hælledusssan så søt en liten gutt! Du burde vær utrolig stolt over han : )

  Kim Skoglund

  05.10.2009 kl.11:19

  SÅ SØT :D!:)

  karoline

  11.10.2009 kl.02:05

  måå bare understreke at folk med downs syndrom er verdens gladeste og mest tilgivende mennesker!

  fantastiske mennesker som ikke skal undervurderes!!

  hannahhs123

  14.10.2009 kl.19:37

  Jeg må bare si at jeg syns du er heldig som har et barn som har downs syndrom. Jeg syns de er de søteste i hele verden! De smiler alltid og er alltid glade :)

  Du er heldig!

  Sjekk bloggen min forresten:

  www.hannahhs123.blogg.no

  Skriv en ny kommentar