hits
 • Lille Daniel fronter Down Syndrom på photoshoot for klesmerket Vossatassar (Del 1)

  Dette er et blogginnlegg jeg har virkelig lengtet etter å få poste. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er mamma generellt, eller om det er fordi jeg er så velsignet at jeg har fått et barn med Down syndrom som gjør at jeg så fort legger merke til forskjeller og inkludering i samfunnet. Men det betyr veldig mye for meg å vite at mennesker, spesielt barn, er ombringet av trygghet, annerkjennelse og likeverdighet. Selv om dette er grunnholdninger og primærbehov for alle mennesker, er det likevel ikke noe alle på lik linje får oppleve. Å prøve å redde en hel verden ville muligens vært å ta seg vann over hodet - men som et ledd i enkeltsamfunnet med mulighet for å bli hørt, ville det vært alt annet enn riktigt å latt være å omfavne forskjellene våre og feire dem.

  Man kan stille seg spørsmålet; Når slutter man som menneske å fortjene å bli behandlet på en etisk, moralsk og human måte?  Uten bevissthet og målsettninger for de svakerestilte rundt oss vil vi aldri kunne få se samfunsmessige forandringer.

  En smart student sa en gang at ved å sette mennesker inn i bås og begrepssette dem, var det lettere å glemme at man hadde med mennesker å gjøre. Mennesker med Down syndrom har like mye rett til å ta del i fellesskapet og syns som alle andre. Jeg er derfor STOLT når jeg forteller at det kjente, norske klesmerket Vossatassar har valgt å stå frem som et UTROLIG GODT eksempel, og har valgt å bruke Daniel som modell for årets høst- og vinterkolleksjon. Dette er en enorm mulighet for Daniel og Vossatassar til å representere likestilling og menneskets egenverdi uansett rase, kjønn, funksjonshemning, seksualitet eller andre former for differanser i forhold til dagens ''standard samfunn''. En mulighet til å vise en vakker etikk med utgangspunkt i menneskeverdet.   

  Med et varemerke til for alle vil jeg sitere Vossatassar og si at jeg tror det er superviktig at downsbarn for lov til å synes! 

   

  Under ser dere bilder fra den fantastiske photoshooten med Vossatassar fra studio i Oslo.

   

                          

  Daniel har fått på seg det herlige Monsterull undertøyet og er klar til å stå modell  Han elsker å være fremfor kameraet (Kanskje 3 år som modell for mamma og bloggen var til nytte likevel?)

  Så gøy å se på seg selv i kameraet. Daniel er kjempe flink!!


  En liten pause mens de andre vossatassane tar bilder
   

  Er det snart min tur igjen nå?
     Mamma er med og hjelper til før blitzen setter igang igjen. Ikke vanskelig å se at lillegull stråler av lykke hvertfall :)
   

  Ihii så gøy!! :)

   

  - Daniel publiseres i forskjellige magasiner og reklamer rundt om i norge og sverige denne høsten. En smakebit på det ferdige resultatet kommer i neste innlegg. 
  Tusen takk til Vossatassar og design manager Matilda Guillemot ved Skigutane AS som tok kontakt med oss og gjorde dette mulig. En fantastisk mulighet og et fantastisk tiltak!! 

   


  11 kommentarer

  Marianne

  16.08.2012 kl.01:43

  Sant så sant. Sønnen din har eit vanvittig herlig smil :) Det kan faktisk ikkje bli meir ekte enn det :)

  linda-mari i London

  16.08.2012 kl.11:11

  Å jøye meg- Han var helt utrolig nydelig!!

  Pernille

  16.08.2012 kl.19:36

  Han er så nydelig! Virkelig til og spise opp.. Du er virkelig et forbilde, og syns du er utrolig flink, tøff og sterk!

  Catrine aka Cakki

  16.08.2012 kl.20:15

  rett og slett FANTASTISK ^^,

  Anine

  16.08.2012 kl.20:27

  Åj så flott. Jeg blir helt rørt! Utrolig flott at Vossatasser gjør dette, for som du skriver må barn få synes uansett. Det er en flott gutt du har... nydelig smil.

  Lucie Waldenstrøm

  17.08.2012 kl.21:11

  Så artig! Han er jo helskjønn!! Utrolig flott tiltak å ta med barn med som har litt mer utfordringer enn andre!!

  Charlotte

  18.08.2012 kl.17:49

  Det er ikke vanskelig å se at Daniel er stolt over å bli tatt bilde av, men det er heller ikke vanskelig å se at mammahjertert stråler av stolthet! Sitter med tårer i øyenene! Du har en utrolig flott gutt, Cathrine, ønsker dere alt godt vidre i livet! :)

  Hanna

  02.09.2012 kl.06:50

  Jeg så en artikkel om Daniel og kom hit :) Fantastisk flotte bilder! Skjønn gutt du har :)

  Ingvild

  27.09.2012 kl.14:56

  Helt fantastisk å se, nydelige bilder og for en sjarmør! Jeg visste Vossatassar var et godt merke, men guri, dette går gjennom taket!

  ann christin

  02.10.2012 kl.11:41

  får tårer i øyene av dette jeg også.. det er en fantastisk flott gutt du har! <3

  Odny Langtinn

  08.10.2013 kl.14:34

  Så nydelig en gutt

  Skriv en ny kommentar