• januar 2010

  det er ikke feil å dra til mexico nå

  DA var kvelden endelig kommet og jeg klør værre enn værst etter å få dratt. Jeg må enda vente noen få timer til, men nå nærmer det seg med stormskritt. Det har egentlig ikke gått helt opp for meg at jeg skal tilbake, det hele er vel egentlig litt sykt. Tenk å være så gira på et land, av alle ting! Men jaggu går det ann det og. Vi har en lang reise fremfor oss, er ikke fremme i Mexico før klokken 22:10 mexicansk tid imorgen, og 05:10 norsk tid tirsdags morgen. Men følg med på bloggen likevel, oppdateringer kommer underveis!!  (les: om jeg finner trådløst nett i new york)


                 


  Hasta la vista babies! ;)  last day on earth - paradise here i come

  Da var min siste natt i i norge over og jeg kan ærlig innrømme at jeg lider av ekstrem reisefeber!! Dere begynner kansje å bli litt lei av å høre hvor mye jeg gleder meg nå, men når jeg kommer ned til Mexico og får blogget fra der vil dere sjønne hvorfor. It's paradise baby!

  Planene for dagen er ganske greie, jeg må få gjort alt jeg har glemt. (Og med gullfisk-hukommelsen min begynner det å bli en hel del!) Jeg er faktisk ikke ferdig med å pakke, enda jeg har holdt på i flere dager nå. Rart hva man plutselig kommer på at man trenger vettu. Dessuten må jeg innom jobben og levere timelisten min - VELDIG VIKTIG - så shoppinggale meg for tilfredsstillt handlebehovene sine der nede. Vi må også på en-ta-farvel-med-familien-runde idag. Bare det kommer til å ta en evighet, men jeg sjønner dem jo. Hadde jeg reist fra meg selv ville jeg også tatt til tårene og tørket snørr som bare det. Haha.


                                                    Se! Baby D gleder seg også!
                                    Legger inn noen spanske rytmer dere kan kose dere med imens
                                                         Wisin y Yandel - Besos Mojados
                   
                            Hva pleier du å handle på taxfree'n?
  Liker du å fly?


  FOR en kveld...!

  Siden klokken plutselig har bestemt seg for å gå sååå sakte og det føles som en evighet til vi skal dra, fant jeg ut at jeg skulle få litt fortgang på sakene og dro med meg Mette - en av mine beste venner - ut en tur for å se på livet. Men først nå ble jeg klar over hvor fantastisk kjedelig det faktisk er her oppe i dalen. Selv om det til og med faktisk skjer noe her ikveld var det null mennesker å se noe sted, og enden på visa er at jeg nok engang sitter i sofaen og stirrer på klokka. Sukk.

    


  Derfor vil jeg gjerne høre hva dere har gjort, eller skal ikveld. Og hva dere pleier på å gjøre for å få tiden til å gå fortere?  9 ting jeg ikke klarer meg uten
  Jeg elsker disse produktene her og kan vel nesten innrømme at jeg er avhengig.

  - parfymen lukter som en drøm og du trenger bare en sprut så sitter den hele dagen og mer til
  - betakaroten gjør meg brun, og fargen sitter dypere og lengre
  - øyenskyggen er kjempe fin, billig og sitter som bare det (h&m)
  - chanel pudderet er det beste pudderet jeg noen sinne har brukt, du trenger bare et tynt lag og den sitter som støpt! (fargen heter 63 terre ambre)
  got2b sprayen har vel de fleste prøvd og vet hvor deilig den lukter
  - kms flatout sprayen er også et must om man strekker eller føner håret sitt, veldig vikitg å ta vare på håret når man bruker varme ting oppi det
  - skin luxe kremen fra joico lukter vanilje og gjør kroppen silkemyk, helt avhengig
  - volume express mascaraen har en passe tykk børste og klumper ikke
  - hydracolor lepomaden finnes i mange farger, selv bruker jeg den som heter rose. Et mye bedre alternativ enn lipgloss og leppstift, samt at den pleier leppene


  Bruker du noen av disse?
  Hva er dine favoritt produkt?


  godnatt alle søte mennesker der ute

  Nå skal señorita'en her legge seg og drømme seg bort om mexico og alle de herlige soltimene, palmene, bølgene og ikke minst menneskene som venter på meg der nede. Gleder meg sååå til å se dem igjen. Det føles virkelig som en evighet det her. 


             


  Håper dere vil følge bloggen min når jeg kommer ned til Mexico? Jeg skal blogge masse bilder og fortelle om alt som skjer der nede - og det er mucho-mye, så gled dere! :)  siste helgen i norge

  Da var taco'n fordøyd og jeg er god og mett. Fortell meg en rett som er bedre enn taco og ris?! Nettopp - nada! Nå skal jeg til en av mine beste venner og ta et sørgmodig farvel før jeg skal hjem og se på skoleoppgavene mine og vurdere hvilke bøker som fortjener en plass i kofferten ned til Mexico med meg. Kjenner det er kun en ting som står i hodet på meg nå, og det er å få dratt så fort som mulig. Tror ikke det er mulig å sjønne hvor mye jeg faktisk gleder meg, Mexico er virkelig mitt andre hjem - og sanne mine ord, der skal jeg kjøpe meg leilighet, og det i nærmeste fremtid!

   


                                                     iiiiiiih!! nå drar vi snaaaart!!


  Hva skal dere ikveld?
  Hvor er ditt favoritt sted?


  klar for sol, sol og mere sol!

  Nå skal jeg en kjapp tur i solariumet og fikse på fargen før jeg drar, deretter er det taco hos svigers - noe som alltid slår veldig godt ann! Har en følelse av at jeg muligens kommer til å ligne farlig mye på en kokt hummer på et par dager, så det er bare å forbrede huden på det nye klimaet først som sist.


                                  


  Jeg elsker å ligge under solen med ipod'n og høre på all den herlige musikken min! (les: latino, latino, latino!!)


  Pleier dere å høre på latin amerikansk musikk? Isåfall hva?
  Hva pleier du å høre på?


  et must for alle kvinner!

  Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen - man føler seg ikke fullkommen før neglene er på plass. 

                                                            Se så fine de ble!
  Det som er så fint er at de trenger ikke være så veldig lange eller, nå går mine bare rett over fingertuppen - men de ser mye lenger ut enn de er, sant? Så om man har et yrke der lange negler blir litt trøblete, er det bare å file dem litt ned og ennå er de er like fine! Supert sier jeg bare!!
  Jeg elsker neglene mine, og kommer aldri til å slutte med akrylnegler - når man er kvinne, hvorfor ikke nyte det fullt ut?
  Tipper det sitter en hel boms med gutter og leser bloggen av full missunnelse her nå ;)

  Jeg legger neglene mine hos Maie på Otta, og kunne ikke vært mer fornøyd! Trykk på bildet under så kommer du direkte til hjemmesiden deres, de tilbyr masse andre spennende ting der og
  - a womans paradise!


                                    Har du vanlige eller akrylnegler?
  Hva føler du deg mest vel med?
  Syns du neglene mine ble fine?  whoop whoooop! - 3 days!!

  Nå er det bare 3 dager til jeg er tilbake i herlige playa. Gleder meg sykt mye! Skal blogge masse bilder til dere når vi kommer ned, for er det noe sted som er heaven on earth så er det der! Idag skal jeg prøve å få ordnet det siste av det siste - dvs. legge nye akryl negler, en halvtime i sola, siste rest av pakkingen og hamstring av babymat. Jeg er litt usikker på hvordan babymaten er der nede, var jo ikke akkuratt noe jeg gikk og sjekket forrige gang jeg var der. Men jeg lurer litt på om jeg bare skal gi det en sjanse, det er vel begrenset hvor mye fremmede bakterier det kan være i en glass med babymat og. Men noe som er enda mer spennende er om jeg får med det lille av den norske babymaten jeg kommer til å ta med ombord på det amerikanske flyet. Man får jo følelsen av at man har havnet i den militærleiren når de først setter igang. Fy så sure og strenge!


                                         Nå er jeg snart tilbake!! Deilige mamitas!

       Vet du hvordan det er å ta med babymat inn i usa?
  Har du noen gang blitt stoppet i tollen?
  Fortell meg om din beste og din værste opplevelse ombord på et fly?
  Har du vært på playa mamitas?  last day at work

  Da stikker jeg strax avgårde på mine siste timer bak kassa på Mix før vi setter nesen sydover. Kommer til å bli en lang dag, skal i kulturhuset på et foredrag om ''Norges beste skole'' etter jobb. Kan ikke si jeg gleder meg så veldig, men who know's. Kanskje det blir interessant likevel. Slipper unna gjør jeg ikke uansett, så det er bare å smøre seg med tolmodighet og en veldig positiv innstilling.


                                                                             Ha en fin dag alle sammen!  Hva skal dere idag?
  Flere som gleder seg på helg?


  babygirl

  Er det noen gang man blir verpesyk så er det når man holder en liten nyfødt baby i armene sine. En god venninne av meg fødte en nydelig liten pike ved navn Eirin for en uke siden, og selvfølgelig måtte vi besøke de nybakte foreldrene før vi drar. Det første som slo meg var hvor utrolig liten hun var, det var som en bitteliten porselensdukke - og enda var Daniel mindre da han kom til(!) Det er helt utrolig. Noe så lite og yndig som en nyfødt baby finner du ikke.

                 Gratulerer så utrolig mye med den nydelige prinsessen, Ingvild og Roar! 
                                                         Hun er helt fantastisk!
  bilder av leiligheten i mexico

  Da var siste dagen med praksis før jeg drar unnagjort og kun en dag med jobbing gjenstår før vi legger ut på den lange reisen over det atlantiske hav. Trenger jeg å si at jeg G-L-E-D-E-R meg?!

  Slenger inn noen bilder av leiligheten vi skal bo i - samme leilighetskomplekset som forrige gang, bare en etg. ned.

  Magic Paradise B3

      

       

      

      


  Noen som vil være med?

  natta godtfolk - 5 dager igjen til surfing, sol og varme

  Da kryper jeg til sengs, skal opp på en ny runde med praksis i barnehagen imorgen så nå må batterien lades opp siden det ikke er noe gamlehjem jeg skal på akkuratt. Kjenner jeg begynner å få skikkelig reisefeber nå, har bare lyst til å sette meg inn i bilen og dra med engang. Meeen, jeg må nok holde ut i 5 lange dager til.

  En av mine mexicanske amigo'ser har forresten lovet meg å bli med å surfe når jeg kommer, så da får vi se om jeg står med stil, eller om det hele ender opp med en svær reddningsaksjon fordi sjøløva her ikke får det til - spennende blir det nok uansett, og jeg gleder meg som en liten drittunge!!


     


                                            Her ser dere Tona i full fart på bølgene

                 and be patient - for updates med bilder av meg på den planken kommer for sure 


                     


  da var jeg pakket og klar
  ...og som dere er det fler som gjerne vil være med.

  Jeg tror jeg har fått med det meste nå, Nala må dessverre bli igjen hjemme, men ellers begynner jeg å bli ganske reiseklar. Legg forresten merke til den ekstremt svære glattetangen jeg har husket å få med. Jeg kjøpte den i mexico forrige gang jeg var der for den norske ble ikke skikkelig varm pga det heller dårlige strømnettet der nede. Og siden jeg er avhengig må jeg si det var en god invistering - for denne funker som bare det!

  Kommer dere på noen viktige ting som bør være med i kofferten før jeg drar?


                                
  the angels told her to stay

  Her kommer et nytt bilde fra shooten som plaster på såret for at jeg ikke har blogget idag. Updates kommer imorgen, for da her jeg endelig F-R-I!!! :)


                        


                                                           whatcha think?


  alt jeg kommer til å glemme før jeg drar
  Fantastisk. Med kun en fridag før vi drar regner jeg med at alt er fikset på null komma nix. Kommer dere på flere ting som må gjøres før jeg drar? Ser for meg at idet jeg setter beina mine på mexicansk jord vil jeg plutselig komme på alt jeg skulle ha gjort før jeg dro, men som jeg glemte i alt stresset. Urk. 


              Fastklemt i solariumet

  Da var jeg tilbake. Dog like rød og varm som en kokt hummer etter 35 hete minutter i solen, men I'm back! Når jeg tenker bedre etter så er det egentlig bare flaks, etter en liten episode i solariumen igår ble jeg nesten redd jeg aldri skulle komme meg ut derifra. Jeg plugget inn ipod'n, la meg ned og ante fred og ingen fare, og med et brak deiset hele solariumen rett i hodet på meg. Et under at jeg ikke svimte av. Ja, ja tenkte jeg, den går vel opp igjen som før. Men det var der jeg tok feil, taket på solariumet lå praktisk talt oppå meg, jeg satte både hender og føtter i taket og spraket fra det jeg kunne - og takk gud for at ingen så meg da. Det var nok litt av et syn, en rødskimet naken Cathrine, fatsklemt i solariumet med sprellende føtter skrikende etter hjelp. Fantastisk. Jeg må virkelig begynne å ta meg betalt for alle de pinlige stundene jeg faktisk ustetter meg selv for - jeg er jo en vandrende sirkusklovn.

  Men tross alt, uken endte i det minste bra, selv om den ikke har brunget med seg annet enn missnøye, skuffelser og negative ting, så har jeg hatt en liten opptur idag.

  Photoshoot med tidenes fotograf - Erik Berg Johansen!

  Han tar helt fantastiske bilder, og jeg gleder meg til jeg får resten. Det var en helt super shoot og jeg tror aldri jeg har vært så fornøyd etter en shoot som idag. One word - AMAZING!  Pleier du ta solarium?
  Hvor lenge pleier du isåfall å ligge?
  Er du redd for å få tanorexi?

  Hva syns du om bildet?  Finally! Hun er tilbake!!

  Hva er mer typisk enn at jeg skulle finne på å glemme igjen minnebrikken til speilrefleksen hjemme når jeg endelig etter så lang tid skulle få møte bestevenninnen min igjen?! Men, men... Det var veldig etterlengtet og hyggelig møte likevel da. Nå har jeg ikke sett henne siden i november (!) for hun har vært i Chile og besøkt familen sin, en lang og utrolig flott tur som jeg missunner henne masse. Og at det er stor prisforkjell på Chile og Norge, det er iallefall helt sikkert. For da jeg kom inn der idag var det ikke annet enn kofferter sprengfulle av klær alle steder. Såå masse fint, kjente det kriblet i shoppefingrene mine. Men nå er det heldigvis ikke lenge før jeg drar selv, så da får jeg stillnet kløen litt likevel, men gud så masse fint. Hun hadde handlet ikke mindre enn 20 nye jeans på turen og utallige topper, singletter og skjørt - ingen klesmangel der i gården på en stund i allefall.

  Fikk jo litt jeg og baby D og da ;)

  Tenker nok småen blir kul med Chile fotballdrakten og lua si når vi skal ut å trille ja!


  Har dere noen venner som enten er ute på reise, eller skal ut å reise snart?
  Har du noen chilenske venner?
  Hva syns du om de norske prisene?


  God morgen alle sammen

  Da var vi klare for en ny dag og en siste innspurt med lekser - gleder meg allerede! Men først en bolle med ris og over en tur til bestevenninnen min som eeendelig er hjemme igjen fra Chile. Updates om det kommer senere idag. Lurer på om jeg ikke skal snike til meg en halvtime under sola ettepå også. Vil helst slippe å se ut som en kokt hummer når jeg kommer frem til Mexico - og siden det ikke er lenge før jeg går i ett med snøen her, så vil jeg påstå det trengs!

  Slenger inn et bilde av goklompen min som har satt seg så godt til rette i stresslessen han fikk til jul


              


  Hva skal dere idag?


  one word - SPEILREFLEKS!

  Rett, som jeg alltid har, var det speilrefleks'n som var kommet idag. Tenkte jeg skulle prøve det til ære for bloggen da, men siden alle de tobente i denne familien er liggende og ikke så fotogene som vi helst skulle ønske, måtte jeg finne meg en firbent en til å pose for meg. Eller, kall det hva du vil. Bikkja var redd blitzen og krøp sammen som en liten mus på gulvet. Hahah! Litt av en vaktbikkje jeg har gitt - enda godt det er tre av dem.

  Men vi fikk jo til ett bra bilde av den lille skjønningen min da, her ser dere Nikita tatt med mitt herlige Canon 450D. Et supert kamera til en bra pris for en amatør som meg.


  Men nå vil jeg gjerne høre hvilke kamera dere har, og er dere fornøyd?
  pakke i posten

  Oi, oi.. veldig spennende! Det tikket inn en melding om at det lå en pakke og ventet på postkontoret på mobilen isted, jeg håper det er speilreflekskameraet jeg bestillte - det ville isåfall vært helt supert! Trenger noen gleder i disse sykdoms- og leksefylte- dagene mine føler jeg. Bare igår leverte jeg 3 (!) innleveringer og enda gjenstår det vertfall 4 til før jeg drar! Skyt meg i leggen. Men, vi holder humøret oppe og tenker positivt - only 16 days to go!


    

                   Tenk at om 2 uker er jeg tilbake i paradise - noen som vil være med?


  Hva i helvette er poenget?!

  Hva er det egentlig med meg og facebook? Jeg vet ikke hvor mange ganger dette har skjedd nå, men jeg merker jeg begynner å bli mektig lei! Tipper det sitter en eller annen suppegjøk bak en skjerm og fryder seg over dette - siden jeg regner med dette er resultatet av den hyppige rapporteringen av bildene mine på face som noen har hatt det så festilg med å gjøre! Kanskje jeg bare skal la være å få åpnet profilen min igjen, for den som ler sist ler best vet du! Da ødelegger jeg jo morroa for den som står bak all den rapporteringen.. Grrr... What's the point?!!!
  17 days to paradise and forever21

  Jeg kjenner reisefeberen holder på å ta meg for fullt. Nå er det bare 17 dager igjen til vi sitter på flyet tilbake til Mexico, det kommer til å gå sykt fort! Jeg gleder meg skikkelig til å være tilbake i paradis, det skal bli godt å slippe ekstremkulden som har herjet her så lenge og bli vandt med 30 varme og sol igjen. Bare synd jeg har så utrolig masse som må fikses før vi drar - stress!! Vet dere forresten hva som venter på meg i Mexico? ..En lang, herlig og ikke minst velfortjent shopping runde på Forever21!!! Det kunne ikke passet meg bedre at butikken finnes bare en liten taxi tur fra der jeg bor. De har så masse fint der at jeg kommer til å blakke meg totalt om ikke Rune slår hånd om visa kortet mitt - heldigvis får jeg både lønn og stipend der nede så da er det vel en liten mulighet for at jeg ikke går konkurs likevel.


  Kunne du tenke deg forever21 butikker her i norge?
  Hva er favoritt shoppe siden din på nett?
  Hva syns du om forever21?  Pod'n min trenger musikk!

  Jeg har mildt sagt hatt en jævlig natt - nå har jeg alltid vært veldig flink til å utrykke mine følelser mens feberen herjer som værst, men inatt altså! Jeg hadde vondt i hver eneste kroppsdel og halsen min har aldri vært nærmere sandpapir enn da. Jeg klynket og bar meg mens parasittene sakte men sikkert inntok min kjære mann's kropp, som var så snill å satt våken for å trøste meg. Og takken han fikk er at han ligger rett ut med feber og har blitt smittet av ingen søtere enn meg. Herlig. To ufunksjonelle foreldre og en baby som skriker etter oppmerksomhet mens bikkjene flyr rund og røyter i alle husets krinker og kroker. Skaff meg en hushjelp sier jeg bare. Kanskje jeg skal ansette mamma, ganske billig i drift og hun, samtidig som det blir skinnende rent. For makan til nøyeper skal man lete lenge etter :p


           


  Nå skal jeg nok engang prøve meg som nerd mens jeg gjør unna litt flere innleveringer, siden jeg fikk ''bare'' 4 ekstraoppgaver fordi audigliset streika da det var samling på skolen har jeg nok å henge fingrene i for å si det sånn. Så takk skal du ha!!


  Har dere forresten noen musikkforslag til den tomme ipoden min som passer bra i syden varmen i mexico?
  Alt mottast med et stort takk!


  cathrine leker økonomisk

  Syk og jævlig som jeg er må jeg jo ha noen gleder i livet jeg og. Så etter å ha vært hos doktoren og fått konstantert kraftig halsbetennelse syns jeg det var vel fortjent at det dukket opp en herlig, rosa ipod nano i postkassen min idag. Kjenner jeg gleder meg ekstra mye til å ligge på Mamitas med den rosa spilledåsa mi nå, hater å være syk!

                                  
  Men siden jeg ble sykmeldt ut uken fant jeg ut at det var på sin plass at jeg fikk en trøstepresang til. Og hva passer bedre enn et speilreflekskamera rett før vi drar til Mexico? Jeg skal ta masse fine bilder og legge ut til dere når vi kommer frem, gleder meg som en liten unge til å knipse den vakre naturen og alle dyrene der nede.
  Jeg høres kanskje ut som en bortskjemt drittunge her jeg ligger nå, men jeg syns egentlig det var litt fortjent og jeg betaler jo for mine egne penger (les: stipend) + at det er noe som vil komme godt med i flere annledninger. Tenk bare på det fantastiske bryllupet vårt, iiiiih som jeg gleder meg!! Det er jo helt supert å fange opp minner som vil vare livet ut med et nytt og bra kamera, så akkuratt dette vil jeg ikke ha dårlig samvittighet for. En god investering, det er det det er ;)
  *leter febrilsk etter gode unskyldninger*

                                   Har du Ipod?
  Har du Speilrefleks?
  Hva er favoritt fargen din?


  fryser og nyser

  Jeg dør snart. Huff, man burde vel egentlig ikke tøyse med slik, men det kjennes virkelig sånn ut. Etter at jeg våknet med feber og opphovnede kjertler over hele kroppen imorges, vet jeg nå helt sikkert hvor alle sitter. Det gjør vondt. Alt gjør vondt, til og med den gode dynen min er vond. Likevel stablet jeg meg opp i sengen og tvang meg selv avsted på praksis i barnehagen. Enehver idiot skjønner vel at man skal holde seg hjemme fra barnehagen når man har feber, men jeg trosset alt og møtte opp. 20 minutter tok det før jeg ble avslørt og kastet på gangen. Der fikk jeg ikke lov til å være, rett hjem og i seng unge kvinne! Så nå ligger jeg her og går glipp av både praksis og jobb senere idag. Er det rart man blir rakafant? Trøster meg bare med at det tikket inn x-antall tusen fra Lånekassen på kontoen min isted. Da overlever jeg kanskje likevel da.


                


  Hva pleier du å gjøre når du er syk?
  Har du et bra middagstips for vond hals?


  help me pick my wedding dress

  Da var det lange, fine håret mitt borte og jeg har inntatt tilværelsen som mann igjen. Okei, så jeg er vel strengt tatt ingen mann, heller så stikk motsatt som overhodet mulig, men kort hår får meg til å føle meg så guttete. Etter en tur hos frisøren for å pleie de lange lokkene mine (les: parykken) idag, er nå hair extentionsene mine borte. De begynte å bli veldig slitt og hadde vokst ganske langt ut, så det var på tide å ta dem ut å la det ekte håret mitt få litt hvile. Dessuten har jeg tatt en ny runde med antipermanent siden jeg egentlig har hår som en afro, og avsluttet det hele med en runde med saksa. Men, vi fortviler da ikke av den grunn - om en uke er jeg tilbake i frisørstolen og et nytt sett med løshår skal på.
  Hurr-eey!

  Så nå sitter jeg her med mitt skulderlange hår og er klar for en ny økt med lesing og innleveringer. Det som er så innmari synd er at internett er mye morsommere enn lekser. Vi skal jo snart gifte oss, og selv om jeg er ganske sikker på kjolen allerede, klarer jeg ikke la være. Jeg bare titte litt, tenk om jeg finner en som er enda finere enn min, det går jo bare ikke. Så jeg må titte.

  Det er jo så mange nydelige kjoler, hvordan kan man noen sinne være sikker på at man har valgt den riktige?

  Som dere kanskje skjønte er drømmekjolen min hvit og stroppeløs - hvem det blir? Det skal dere få vite når bryllupet nærmer seg.


  Hvilken av kjolene likte du best?
  Hvordan ser din drømmekjole ut?
  Med eller uten stropper?


  Homemade

  Vel, jeg slipper ikke unna idag eller så det er bare å hive seg i det først som sist. Innlevering i pedagogikk og atter engang - Misc og Orion!! Jeg er iallefall igang nå da, og ikke minst - jeg begynner å skjønne noe. Men det går fantastisk treigt med meg her jeg sitter. Jeg prøvde å følge nyttårsløftene mine igårkveld så jeg har baket hjemmelagde knekkebrød, og de er uimotståelig gode! Dessverre gir de meg store konsentrasjonsvansker så jeg må snart legge dem fra meg så jeg blir ferdig her og kan stikke å sole meg. (Neida, audigliset har fortsatt ikke startet - selv om det er mildvær med bare 29 grader her nå - Men Rune har tatt batteriet ut av bilen og lagt det til tining & lading under ovnen så da blir det forhåpentligvis 20 minutter med sol og varme på meg likevel)


                  


               
  Har du smakt hjemmelagde knekkebrød før?
  Hvilke knekkebrød liker du best?
  Hva liker du best å lage hjemme på kjøkkenet?


  Baby D + middagsmat = Hipp!

  Ny dag og nye muligheter! Daniel er ikke så veldig glad i middagsmat på glass så vi har strevet en del med å få han til å spise noe annet enn grøt og melk. Men idag traff vi blink. Hipp's 6mnd middagsglass med poteter, mais og kalkun var det som skulle til. Den var nesten fri for klomper og mild på smak, noe som gjør det enklere for han å tygge og svelge.
  Barn med Down syndrom kan nemmelig ha problemer ved overgang fra melk/grøt til fast føde. Dette kan skyldes ulike former for sensitiviteter i forhold til matens utseende/farge, smak og/eller konsistens. Et barn som har en slik sensitivitet, kan feks nekte å spise mat som er annerledes i fargen enn det er vant til, eller reagere med brekninger om maten har en annen konsistens enn det kjenner fra før. Dette fører til at et barn som er vant til spise grøt, kan ha vansker med å få i seg mat med biter, feks middag med poteter, brødskiver osv.
  Selvfølgelig kan dette skje med et hvilket som helst annet barn og, ikke bare dem med Downs, så at Daniel har Down syndrom er nødvendigvis ikke grunnen til at han helst vil ha melk og grøt. Men det er greit å ha i bakhodet så man er bevisst på det og kan gjøre noe med problemet -og jo før jo bedre.


                                  For dere med barn
  Hvilke middagsglass liker barnet/barna dine best?
  Hadde du problemer med overgangen fra melk til fast føde?

  For dere uten barn
  Liker du babymat på glass?
  Hva er din yndlingsmat?  Fredagskos

  Kommer ikke sommerfølelsen til meg, kommer jeg til sommerfølelsen. Derfor har jeg og min høyt elskede (sooon to be) mann laget oss wok & ris - Som forresten smakte helt utsøkt, så dere burde leie oss inn som kokker, for dette kan vi! - og hjemmelaget fruktsalat til dessert. Det herlige måltidet minner meg om sol, sommer og late dager ute i det fri med famile og gode venner, derfor er det utrolig dystert å se ut vinduet på den store innsatsen kong vinter har kommet med i år. Hadde det enda blitt litt mildvær, da kunne man i det minste vært ute uten at neseborene frøs til is og vi hadde sluppet å sitte med ishakke for å bryte skoene opp fra gulvet i gangen. (..ok, så var det en liten overdrivelse, men skoene mine hadde faktisk frosset fast i gulvet!)

  Vil veldig gjerne høre hva dere gjør i kulden? Jeg kunne selvfølgelig begynnt å strikke og lese bøker, men jeg er da ikke helt kjærring enda eller så jeg trenger litt inspirasjon :)  Dert ser herlig ut, ikke sant? Hvilken mat pleier du å diske opp med når du skal kose deg?


  23 days left

  BRR!! Er det noe jeg er virkelig glad for om dagen så er det at om 23 dager så er jeg på tur tilbake til Mexico og Playa Del Carmen! Det er jo helt utrolig at det faktisk kan bli så kaldt som det er nå! Jeg kan umulig være skapt for å bo i ett så ufyselig kaldt land som norge, det nekter jeg å tro. Nå har jeg nettopp tatt en god og lang dusj (les: kokt meg selv) og er klar for Misc & Orion igjen. Leksene tar knekken på meg, for det første tror jeg alle hjernecellene mine har frosset i kulden som herjer, og for det andre så er det så masse annet lurt jeg kunne gjort istedet. Jeg hadde feks en kjempe plan om å virkelig grille meg under solariumets uv-stråler idag, men de høyere makter har jo som nevnt tidligere sabortert audigliset, så her sitter jeg. Godt gjemt under dyna med håret tullet inn i et blødt håndkle, tar jeg det av får jeg istapper på hodet. Herlig!!


       

    Tror den lille sydenfareren vår også begynner å bli klar for å dra til varmere strøk nå  Forelesning om Down Syndrom

  Jeg mener at når det nærmer seg 40 kuldegrader er det faktisk lov å vurdere om det er verdt å holde skolene åpne. Hardfør som jeg er (haha) var jeg tidlig oppe og klar for en ny dag med mine medstudenter jeg, men ikke så fryktelig uventet ville ikke superaudien starte idag heller, så jeg fikk ikke noe valg. Dermed gikk jeg også glipp av tidenes forelesning med en av lærinnene våre som skulle fortelle om sin sønn med Down Syndrom.
  Jeg er skuffet, og sint på kulden som har råttet polene våre sammen med sibir for å ødelgge for meg.
  Før ville jeg gjort alt i hele verden for å være hjemme en dag fra skolen og se på reprisen av home and away under dyna med en herlig kopp kakao, men i dag hadde jeg virkelig lyst. Jeg ville så gjerne være med på akkurat den forelesningen. Det er så typisk. Når man endelig vil noe, og er virkelig intressert, da blir man straffet og får ikke lov. Det ville vært så interessant for meg å høre hennes erfaringer med Down Syndrom, hvordan hun taklet de forskjellige tingene. Det ville virkelig blitt den beste forelsningen jeg hadde vært på noensinne. Men selvfølgelig..Jeg tror de høyere makter har holdt øye med meg og mener det er på tide at jeg skal synde for mine ugjerninger. For denne forelesningen følte jeg virkelig at jeg fortjente å være med på. Så nok engang, thank you God!!!!

  Dagen har derfor gått med på å ha veldig vondt i hodet og gjøre lekser (les: sitte på babyverden å lese om hva folk skal spise til middag idag, og sjekke om noe nytt har hendt siden igår) Effektivt!


  Har hatt litt facebook problemer i det siste, noen ønsker tydeligvis ikke at jeg skal få ha profilbilde og rapporterer det gang på gang. So..here it is.. Her kan du nemmelig ikke rapportere det kjære du ;)                       Hvor kaldt var det hos dere idag?
  Har du hatt problemer med facebook noen gang?
  Kunne du tenke deg å høre på en forelsning om Down Syndrom?
  Hva vet du om Down Syndrom?  Han sier MAMMA!

  Fra å være en helt fantastisk dum dag hvor jeg sto opp klokken 04.15 for å gjøre meg klar til å dra til Hamar med hele familien sånn at  jeg skulle rekke skolen idag, for å så finne ut klokken 06.00 at bilen ikke vil starte fordi det er 30 j*vla kuldegrader ute (Thank you God!!! Motorvarmer er nå bestillt...) så jeg måtte være hjemme og få masse ekstra arbeid i pedagogikk. Må jeg si at dagen endte bra likevel. For ingenting i hele verden slår det øyeblikket et mors barn sier sine første ord - spesiellt ikke når det første ordet er mamma!

  Du kan tro jeg er stolt av den nydelige lille gutten min!! :)  - 8mnd og 1 dag og han smiler og ler imens han titter opp på meg fra vognen og sier mamma ♥


             
                       Daniel er i ekstase om dagen, vil bare leke, leke og atter leker. Her i den nydelige genseren han fikk av Marita & Henning :)


  For de av dere som har barn, hvor gamle var de da de første små ordene kom, og hvilket ord var det?
  Og for dere som ikke har barn, hvor gammel var du da du sa ditt første ord, og hva var det?  Countdown & shopping

  '' E fæ prøve te mæ lite blogging at da..'' som jeg så pent ville sagt det på døl. Har vel hatt en liten bloggpause kan du si, men jeg lever da enda så her kommer noen ord. Dagene går egentlig med til jobbing og lekser, vi drar snart tilbake til Mexico så jeg har litt hetta for jeg har verken koffert som passer mine behov eller reiseforsikring. Jeg er som kvinner flest, i siste liten med alt. Men en ting har jeg sikret meg før vi drar - en splitter ny bikini! (veldig viktig)

   Jeg elsker den, håper bare den er like fin som på bildet in real life og nå, så satser vi på at elefant rompa mi får plass!

    
                     

                     
  Jeg gleder meg sykt masse til å dra nå!! Skal selvfølelig ta med både pc og blogg til Mexico så dere får daglige oppdateringer og masse bilder underveis. Det kommer til å bli en helt herlig tur. Gud som jeg savner det landet! Er det mulig!? Jeg er omtrent like forelska i Mexico som jeg er i Rune om dagen, i ett jævla land. Unbelievable.
  Føler du deg heldig nå, gutten min? Jeg sammenligner deg ikke bare med et land, men med paradise ;)


                                      Herlige Tulum - der postkortene blir virkelighet! 


          Har noen av dere vært i Mexico?
  Og er det noen av dere søte lesere som har en nettside med bikiner, kjoler og fine sko å anbefale? Jeg trenger en seriøs upgrade i garderoben før jeg drar!  hits