• april 2012

  Learning is a treasure that will follow its owner everywhere

  Er bare innom for å si hei! Skal straks hoppe på toget til Oslo og bruke helgen på PT-kurs hvor mental & personlig trening står på timeplanen. Joy ♥ Alltid like spennende å lære noe nytt, spesiellt når det er om så viktige ting som kropp og helse. Nå vil mine kunder hovedsakelig være barn på lang sikt, og jeg ser på det som utrolig spennende og viktig. Det å kunne få mulighet til å påvirke våre skjønne små i en positiv retning helsemessig i et samfunn der data og tv-spill har blitt en naturlig del av oppveksten er absolutt ikke til å forakte. Dette minner meg også om hvor viktig det er for oss som foreldre å influere barna våre inn i en helsefremmende og sunn livvstil. For tross alt, det er jo ikke så store grep som skal til. Vær et godt forbilde, bytt ut kneipen med grovbrød, drikk vann, spis frukt og grønt, utnytt dagen, skap balanse og bruk et par timer ute i naturen - ikke bare er det godt for kroppen, men du får mer energi også. 


  The first wealth is health!! :)
  Mornings are reminders that God loves you!

  God morgen lesere!
   

  Nå sitter jeg og ser på Daniel som spiser frokost, koser meg med iskaffe og mimrer om late dager i Mexico. Sliter fortsatt med den kaffetilvenningen min, men har funnet ut at jeg trenger litt ekstra energi skal jeg klare å holde tritt med alt jeg gjør gjennom dagen, så iskaffe har blitt min foreløpige redning. Planen er å gjøre mest mulig på kortest mulig tid idag. Er midt i en eksamensoppgave jeg føler jeg aldri blir ferdig med, må rydde i den jungelen av en hage jeg har, og den lille sjørøveren min skal på sin første tannlegetime. Veldig spennende 

   

  Tenk å leve her, sukk ♥ ❤ 
   

      

      


   

  Para siempre, mi mundo maya - te amo y te extraño  Have a pleasant morning!

  LB Design

  Verdens herligste tante hadde bursdag på fredag, og fikk en liten smakebit fra Lene Bjerre's vakre design i gave. Tror jeg kunne gått meg vill i butikkene som fører Lene Bjerre og Lisbeth Dahl - elsker romantisk, lys, og klassisk stil på interiør og overflod av detaljer. 

      

  SO CUTE 

   

  The best things in life

  - Accidentally overhearing someone say something nice about you.
  - Waking up and realizing you still have a few hours left to sleep.
  - First kisses.
  - Making new friends and spending time with the old ones.
  - Singing in the bathroom.
  - Sweet dreams.
  - Hot chocolate.
  - Making brownies and cookies.
  - Holding hands with someone you care about.
  - Watching a sunset.
  - Taking long, hot showers.
  - Starbucks.
  - Knowing that somebody misses you. 
  - Laughing so hard your face hurts.
  - Hearing your favorite song on the radio.
  - Finding the sweater you want  is on sale for half price.
  - A long distance phone call.
  - Giggling.
  - Finding a 20$ bill in your coat from last winter.
  - Laughing for absolutely no reason at all. 
  - Playing with a new puppy
  - Getting out of bed every morning and thanking God for another beautiful day.
  - Roadtrips with friends. 
  - Getting butterflies in your stomach everytime you see that one person.
  - Having someone play with your hair.
  - Watching a good movie cuddled up on a couch with someone you love. 

   

  once a upon a time, there was a boy and a girl....

  ..og denne gutten og jenta elsker turer i skog og mark, så vi bestemte oss for å dra opp til vakre Preikestolen og nyte utsikten over Lysefjorden.   Ah, om dere liker friske turer er denne absolutt til å anbefale. Med sine 604 meter rett ned er det kanskje ikke en passende tur for de med den verste høydeskrekken, men jeg overlevde nå der oppe og kan ikke annet enn å si at jeg storkoste meg med utrolige utsikten. Skikkelig hverdagsidyll!!

   

  Legger ut et lite bilderas fra turen under, her står Arild klar for tur ved begynnelsen av stien. Nydelig tur! :)
   

  Halveigs til topps! :)

  Mulig jeg ser avslappet ut her jeg ligger og gosser meg med stupet rett ned ned ved siden av, sannheten var nok en noe annen. Men hva gjør man ikke for gode bilde til bloggen?! *grøss, så høyt ned*

  We made it  :-D

  Har aldri noen sinne følt meg så liten som jeg gjorde akkurat her...  Men Gud, for en fantastisk følelse å sitte på toppen og se utover det vakre landet vårt.   Herlig utsikt :)

  Strike a pose and be happy! 

   

  Jeg trenger vel ikke fortelle hvor fantastisk turen var. Et bilde sier mer en tusen ord, og her har dere 8 av dem - så jeg tror sannheten taler for seg selv ;)

   

  Det var virkelig en uforglemmelig tur, og med alt stresset fra dagens samfunn var det herlig å komme opp dit å nyte norsk natur på sitt beste for noen timer. Er rart hvor godt det gjør med litt frisk luft for kropp og sinn. Man føler seg som ny. Absolutt noe vi burde bli flinkere til å prioritere, vi lever i et av verdens friskeste og frodigste land med natur andre bare drømmer om - men likevel snakker vi om dramatiske kondisjonsnedganger blant dagens undgom som stadig blir mer digitalisert og foretrekker sofa og tv fremfor natur og aktivitet. Visste dere feks. at norge er det landet i europa med størst andel overvektige menn, vi er på verdenstoppen i lårhalsbrudd & at i 2020 vil 70% av alle sykdommer som medfører død være en følge av livsstil her i landet? Helse er et tema som er kategoriseres som "kjedelig" for de fleste, men jeg tror det er viktig å ha ta med seg i bakhodet hvor viktig det er med en helsefremmende livsstil for å forebygge muskel-og skjelettplager og psykiske lidelser i fremtiden.. Statistikkene er nemmelig faretruende høye.

   

   

  #Take care of your body. It's the only place you have to live.

   

   

  Wherever you go, go with all your heart

  Beklager dårlig blogging og lite oppdateringer de siste dagene, men med skole både i Oslo og på Hamar har jeg hatt litt fulle hender i det siste. Men det jeg derimot kan fortelle er at jeg nå er ferdig med førskolelærerutdanningen min (dvs. jeg er ferdig med skole, samlinger og all undervisning) Nå står det bare igjen en innlevering og en muntlig eksamen ifordypningsfaget jeg tar i norsk litteraturformidling og språkstimulering - så er jeg ferdigutdannet og klar for videreutdanningene mine! YEEEY! :D Helt utrolig at det allerede har gått 3 år, tiden raser jo fra meg. For 3 unnagjorte år på skolebenken betyr også at lille Daniel straks fyller sine 3 år. Veldig spennende og jeg gleder meg masse til å feire den lille gullklompen min 5.mai :)

   

   
   
   

  Nå lurer dere kanskje på hvor jeg har tatt veien. Tipper de fleste ser at dette ikke er stuen min. Kan fortelle så mye som at jeg har valgt å følge hjertet mitt, og har havnet en liten tur i Hommersåk (Som btw må være ett av norges vakreste perler.) Har aldri vært i Stavanger og omeng før, men dette uten tvil ikke siste gang jeg er her. Stedet er som tatt ut av en eventyrbok - et perfekt sted for familie, idyll og for å i det heletatt få smaken av norge! Anbefales på det sterkeste!)

   

  Kommer med et innlegg fra gårsdagen litt senere dere bare MÅ se - veldig stolt av meg selv skjønner dere! ;) 

   

   

  escvinn2sg

  together we have it all

  Omfavnet av varme klær, luen trekt godt nedover ørene mens aprilbrisen sprer seg friskt forbi. Det var surt oppe på fjellet idag. Ingen typisk påske med ski på beina og strålende sol, men vel så koselig for det. Vi så nok ut som en bedre blaninding turister der vi gikk, seks på rad med skogen som tilfluktssted. Jeg var litt i himmelen selv om kulden trengte gjennom klærne. Det er idyllen av en familie som helhet. Jeg elsker det.

  Det ble tradisjon tro. Grilling av pølse, varm kakao, pledd og konglekasting etterfulgt av et " (silence) - tooo - tliiiiii " fra Daniel, før neste kongle kom svevende mellom trærne og landet i det som var igjen av snø fra vinteren.   Dagen ble avsluttet med grøt og kortspill hjemme på den lille mini ranchen til min bedre halvdel, Elin og resten av familien.

  En perfekt slutt på en perfekt dag, med en enda mer perfekt familie som jeg aldri ville vært foruten.

   

   

   

   

  You will find more happiness growing down than up


  Høytider er en gave. Det får meg til å smile. Har vært på lekeplassen med Daniel, Ida og lille Sander i dag. Det er så kos å se han leke med andre, se han utfolde seg. Håndtere små utfordringer som videre fører til nye større funn, for å så gledelig dele erobringene med oss andre. Han stråler hver gang han går opp trappen. Det er stort for han. Det er en milepæl han har nådd. Noe han er stolt over. Jeg er også stolt. Stolt av deg, lille vakre sønnen min. Du er så flink.

   

  Man skal ikke skue katten på hårene. Jeg elsker å ha det morsomt. Du er aldri voksen før du tørr å være barnslig, dessuten er det gøy for barna - at vi tørr å slippe oss litt løs en gang iblant.

  Jeg tror egentlig vi er litt herlige her vi flyr med våre to små. Lykkelige på vår egen familierus og små gleder i hverdagen.

  Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking outside your body 

   
   

  21:3 Verdens Down Syndrom Dag

  På den tjueførste dagen i den tredje måneden, feirer vi tre eksemplarer av det tjueførste kromosomet sammen med familier over hele verden. Dagen har fått navnet Worlds Down Syndrome Day og er dedikert til våre fantastisk positive og barmhjertige engler med Down syndrom. Jeg har som nevnt tidligere hatt en bloggpause og postet derfor ingen blogginnlegg den dagen i år, men kom over en alldeles nydelig filmsnutt fra 21:3 jeg likevel ønsker å dele med dere.

   

   

  Jeg blogger hovedsakelig fordi jeg ønsker at leserene mine skal forstå hvordan det er å leve med et barn som har Down syndrom. For meg er det viktig at dere lærer å skjønne at det ikke er diagnosen til Daniel som styrer livet vårt. Daniel er ikke Down syndrom, han har Down syndrom. Jeg tenker ofte på hvordan jeg ønsker å representere Down syndrom gjennom bloggen, hva er det jeg vil oppnå og ønsker at dere skal sitte igjen med av inntrykk? Jeg kunne pøset på med fakta, tall og artikler om abort og statistikker. Men dette er alle emner som stiller seg kritiske til diagnosen. Selvfølgelig er det viktige emner, og det er emner jeg ofte leser om og har stor interesse for. Men selv om dere kommer til å få høre litt om også disse engang iblant, er det likevel ikke det jeg ønsker å uttrykke gjennom bloggen. 

  For meg er Down syndrom det beste som noen sinne har hendt meg. Det er helt utrolig hva som kan skje med én bare man åpner øynene til verden rundt seg. For meg har Daniel og diagnosen som kom sammen med han vært en enorm tankevekker. Jeg er veldig opptatt av hvilken type person jeg ønsker å være som menneske, hvordan utfordringer skal taes hånd om på en positiv måte og hvordan vi alltid trenger en liten påminnelse om at vi ikke kan kontrollere alt - og at det kanskje er til det beste. Jeg har blitt så mye mer bevisst på skjønnhet, indre skjønnhet. Av hvordan unike forskjeller er med på å gjøre livet rikt og interessant. De tre siste årene har vært ekstraordinære og svært opplysende for meg. At det var smerteullt å få beskjeden for tre år siden er ikke til å legge skjul på. Noen ganger lurer jeg på om det et sted dypt inne i meg, var en del av meg som visste, en del som forbredte meg, på den nye og vakre reisen jeg var i ferd meg å bli tatt med inn i. For lite visste jeg den gang om at jeg nå, tre år senere skulle sitte her og skrive så varmt om diagnosen som tok pusten fra meg den varme mai dagen i 2009. Jeg føler meg velsignet. Og jeg tror jeg beveger meg i riktig rettning i forhold til hva jeg tror og kjemper for som menneske. - Og Down syndrom er med på å lære meg mye om veien dit.


  Brownieslove

  Har til Daniels store glede brukt dagen på baking og kos, så tenkte jeg skulle slenge inn oppskriten til dere. En veldig mektig men absolutt vinner til kveldskaffen!  Ingredienser:

   

  320 g sukker
  170 g smør (smeltet)
  70 g bake kakao
  100 g mel
  2 ts vaniljesukker1 ts bakepulver
  3 egg

   

   

  What to do:

  Piske sammen egg og sukker til eggedosis. 
  Ha oppi alt det tørre og tilsett smeltet smør.

  Sett ovnen på 180 grader og stek på nederste rille i ca 35.min

  Liten form 20x30

  Avkjøl kaken og pynt med cupcakekrem

   

   

  ...and voilà!

   

   

   

   

  a mummy's boy

  Finnes det noe mer overveldende enn å oppdage at din nydusjete lille engel har inntatt posisjonen som feier og har funnet ut hvordan man åpner døren til peisovnen? Det var ikke bare den uskyldige nesa hans som var bedekt av aske her for å si det sånn... 

   

  Noen ganger kan man lure på om han har mer ''utforskesyndrom'' enn down syndrom den lille rakkeren :)

   

  snack breaks are fashionable

  Jeg må nok ærlig innrømme jeg er både et kakemonster og en sjokoladeelsker til tusen. Jeg kan bokstavelig talt spise kvikk lunsj, stratos og kinder bueno til jeg triller! Nå er det heldigvis ikke så ofte jeg gjør det, men jeg har nok det gode-spandable-bestemor-potensialet i meg. Liker å ha litt stående på bordet så folk kan forsyne seg, også ser det så mye hyggeligere og innbydene ut med engang man setter fram noe. Nå har jeg selvfølgelig blitt mye mer bevisst på hva jeg putter i meg etter at Daniel fikk diabetes. Karbohydrat og mengder med mat telles opp og måles hver eneste dag for at blodsukkeret skal holde seg mest mulig stabilt, og med PT-utdanningen jeg tar i tillegg er det klart man påvirkes. Jeg mener jo ikke man alltid skal tenke sunt kosthold, kjøre lavkarbo diett og trene som en gal. Men det er nok ikke det dummeste man gjør å invistere i et skikkelig kosthold, man ønsker jo å oppretteholde helsen best mulig til man blir gammel en dag.
   

   Mange lurer selvfølgelig på hva som er fy-mat og ikke, og et enkelt tastetrykk på google er alt som skal til før du har tusenvis av forslag. Likevel mener jeg at med mindre du skal stille i fitness klassen og er på streng diett, så er det ingenting i veien for å unne seg noe godt en gang iblant. Begynn i det små, tilfør enkle tiltak som å spise mindre sukker, mer fisk  og grønnsaker så er du allerede langt på veg. En annen ting som er verdt å ofre en tanke er jo at når du først har begynt å endre livstilen din i en slik positiv retning, motiveres du også til ytterligere endringer - og plutselig befinner du deg et helt annet sted enn da du startet. Og i den store sammenhengen vil alle slike små endringer være svært gunstige for oss. 
  Selv har jeg hatt besøk av Ida, venninnen min jeg deler leilighet i Oslo med. Vi er nok begge over gjennomsnittet opptatt av trening og et godt kosthold, men noe kos må man ha i påsken så vi fant frem litt frukt, popcorn og iskaffe for anledningen. Et ok alternativ til sjokolade og potetgull som de fleste velger, men likevel er det nok på sin plass å nevne at også disse kalorisynderene med fordel kan spares til lørdagen. Popcorn har feks nesten ingen sunne næringsstoffer og består av en del kalorier. Banan, som jeg selvølgelig elsker, har masse kalsium og  en del fiber, men er likevel innheolder den dobbelt så mye karbohydrater som annen frukt og egner seg derfor bedre til et restitusjonsmåltid etter en hard treningsøkt. Og iskaffe'en kunne nok med all fordel vært byttet ut med vanlig kaffe, da en iskaffe gjennomsnittlig inneholder 200kcal imotsettning til vanlig svart kaffe med sine NULL kalorier. 

   

   Men som sagt, alt med måte! :) 

  dinner at grandma's

   


  Sooner or later we all discover that the important moments in life are not the advertised ones, not the birthdays, the graduations, the weddings, not the great goals achieved. The real milestones are less prepossessing. They come to the door of memory unannounced, stray dogs that amble in, sniff around a bit and simply never leave. Our lives are measured by these.

  ...

   

  Kan dere tenke dere noe hyggeligere enn familiemiddag og en liten fornøyd gutt som er gla i alle rundt seg?


  Det er så lett å la seg rive med av dårlig tid, hastverk, stress og et evig jag etter det bedre. Jeg tror de fleste av oss er litt sånn en gang iblant. Jeg er det selv også. Det er alltid noe jeg ønsker å få gjort, noe jeg går å tenker på, eller noe jeg vil forbedre. Og det er trist. Vi glemmer helt å sette pris på de viktige tingene i livet. De små øyeblikkene som virkelig teller, de blir glemt. Vi har ikke tid. Men samfunnet vi lever i har blitt sånn. Det er alltid noe vi må rekke. Alltid noe som må bli gjort. Vi går alle å ønsker oss en botanisk hage med vakre sommerfugler, mens det vi burde gjøre er å nyte rosene på baksiden av huset og sette pris på det vi har.

  Vi har vært hos bestemor/oldemor på familie middag idag. Selv om vi er der ganske ofte, og det er lett å la seg rive med av tidspresset, er det likevel minner jeg aldri ville vært foruten. En mett liten Daniel som er gla for maten han får, og en varm og øm bestemor som er lykkelig for at vi setter pris på det hun har laget. Når jeg ser på dem ser jeg glede. Og det er vel tross alt slik livet skal være? 

  ...En glede?

   


   

   

   

   

  The best things in life come in threes, like friends, dreams, and memories..

  God palmesøndag alle sammen! Dette innlegget skulle egentlig ut igår, men blogg.no har som mange av dere kanskje allerede vet, blitt hacket - og min blogg var dessverre en av dem som har måttet svi litt for det, men vi prøver til igjen. 
   
   

  Hadde en bedre førstart på påsken med to av mine nærmeste venninner igår. Siden Daniel lå trygt og godt i sengen sin og sov ble det verken vin eller sang, men vi koste oss masse med taco og Breaking Dawn i dvd-spilleren. Veldig kos.

       

             

               Kveldens anntrekk: Både kjole og pumps fra fantastiske SoHo Clothing i México

   
  Går det ann å ikke bli endeløst forelsket av og i Twilight?

   
   
  Vertinnemareritt nummer én: For lite mat. Det ble taco til frokost idag for å si det sånn..

   
  Line og Ingrid

   

       

   

  Håper alle hadde en like fantastisk kveld som oss. Syns det er viktig å ta vare på venner og finne på noe hyggelig engang iblant. Selv om man ikke alltid ser hverandre like ofte er det den følelsen av å vite at båndet man har aldri brytes likevel Good friends are like stars. You don?t always see them, but you know they are always there 

   

  hits