• mai 2011

  surprise, surprise!

  Hva er vel morsommere enn en stor pakke fra mamma når man er syk og ikke får lov i barnehagen å leke seg på en hel uke? Daniel liker så godt å være med på kjøkkenet når jeg lager mat, så jeg tenkte en liten overraskelse med både stekepanne, bestikk og mat inkludert ville passe perfekt som oppmuntringsgave.

   

  - Oj, oj! Hva har mamma kjøft nå??


  - Hmm, hvor er åpningen på denne kjempe presangen da? ..Her kanskje?


  - Jess! fikk det til!


   - Nei, har du sett!  Endelig, mitt eget kjøkken! ..Jammen på tide altså..

   
  - Sjekk her da dere, fullt utstyr! Dinosaur med på kjøpet til og med. 
  - Wow! Tusen takk mamma! Du er verdens beste!

   

   

   
                 

   

  Mummy and Baby D make their own fun - videoblog 2

                  

   

   

  Siden vi er så morsomme her vi sitter deler vi gjerne enda litt glede med alle kakespiserne vi ikke finnes missunnelige på idag. Er vi ikke herlige? ;)

   

   

   

   

  Videoblogg

                         

   

   

  Hei hei alle sammen!

  Her kommer en liten videoblogg fra meg og D. Skulle egentlig vært på konfirmajson og gosset i oss kaker idag, men lillegutt har fått vannkopper stakkar. Nå har vi jo møtt hardere motstand enn som så, så det er ikke noe hinder for mamma og Baby D. Kan vi ikke være med å kose oss med kaker, finner vi alltids noe annet morsomt å gjøre - som å legge oss langflate i sofaen og filme vår herlige tilværelse til ære for dere.

  Enjoy og merk dere at D. sier hei - eller kanskje nærmere et ''halla''  til dere fordi han er så gla for at dere vil følge oss her på bloggen! ;)

   

   

   

  Brun og Blid

   

  Etter å ha vært innom bloggen til denne jenta, var jeg så heldig å vinne to solpass på Brun og blid - og gjett om de kom godt med i samlingen. Når man er vant med at Mexico's deilige varme brer seg utover kroppen i takt med brunfargen er det ikke alltid like kult å våkne opp til realiteten igjen og innse at man er tilbake i kalde Norge.

  I frykt for å virke veldig overfladisk må jeg også nevne solfaktor! Jenter!! Jeg vet jeg ikke er alene om å nyte solariumsstrålene i landet her, vi bor i et land der sommer er i mindretall. Det er både surt og kaldt her, at man ønsker sol og varme skjønner jeg veldig godt. Men for all del, ta vare på kroppene deres. Å være brun er ikke alt, ta forhåndsregler og beskytt huden deres. Overstimulering av uv-stråler er direkte farlig og som de fleste vet; den største årsaken til hudkreft blant yngre jenter. At jeg tar mye solarium og elsker å være brun er ikke noe jeg prøver å legge skjul på, men med mye kreft i familien og redselen for å få det selv har jeg også oppsøkt hudlege for å sjekke at jeg ikke blir overstimulert og gjør noe som kan skade meg selv. Sol med måte er derfor et motto man bør ha i bakhodet før man eksponerer seg for solens eller solariumets sterke stråler.

  Men for all del. Jeg elsker sol, jeg elsker varme, så dette var helt perfekt.
  Tusen takk, solpassene skal nytes ut til hvert siste sekund!

   

                                

   

   

   

   

  give me a cupcake to remember

               

   

  Regner med jeg ikke er alene om å sitte fastklistret til tv'n hver gang Sex and the City kommer triumferende over skjermen. Serien er fantastisk og hele samlingen ligger i en rosa dekorert filt/fløyel typ sak av en boks i hylla under tv'n. Nå er det dog ikke hverken Mr.Big eller Carries klesskap jeg har lyst på ikveld - derimot New York's smakfulle Magnolia Bakery og deres fantastiske cupcakes! Så istedenfor å stå i den milelange køen utenfor bakeriet i NY, hvorfor ikke bare ta oppskriften i egne hender og lage dem selv!? Mmmm - enjoy!

   

  Vanilla Cupcakes:

  250 g smør
  4 dl sukker
  4 store egg
  2 dl melk
  6 dl hvetemel
  3 ts bakepulver
  1 ts vaniljeessens

  Pisk smøret mykt, tilsett sukker og pisk til du får en luftig smørekrem. Pisk inn ett egg om gangen, husk å pisk godt mellom hvert. Pisk i vaniljeessensen. Bland mel og bakepulver og sikt litt av gangen inn i deigen, sammen med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig.
  Fyll opp formene til 3/4, og ha de i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.

   

  Vanilla buttercream:

  250 g smør
  2 ts vaniljeessens
  1 dl melk
  12-16 dl melis
  Konditorfarge (selv bruker jeg Wilton's - de setter en mye sterkere farge)

  Pisk smøret mykt før du blander inn melken, vaniljeessensen og 4 dl av melisen. Pisk til det blir luftig, før du tilsetter resten av melisen og pisker til du får en tykk og jevn smørekrem. 
  Del så smørkremen i to, og tilsett ønsket konditorfarge i den ene og bake kakao i den andre. Pynt så med strøssel, frukt eller blomster - voilà du har en perfect cup cake Sex and the City edition!


  For å få smørkremen til å stivne, sett cupcakes'ene med smørkrem på i kjøleskapet. OBS! Ikke ta på smørekremen før cupcakene er helt kalde, da kan den smelte. Heller ikke sett smørekremen i kjøleskapet før du skal bruke den, da stivner den og vil bli for hard til å formes slik du vil.

   

   

   

   

  saturday night

  Egentlig burde jeg sitte med nesen langt nede i skolebøkene mine og lese om teoretikere med synspunkt som en annen stakkar ikke ville skjønt bæret av. Eksamen nærmer seg med stormskritt. Istedenfor sitter jeg mutters alene i stuen. Daniel sover så søtt som få i sengen sin. Ja, tenk å hadde vært et lite barn igjen. Bare leve livet og ane fred og ingen fare, med kun ubetydelige bekymringer som hva lørdagsgodtet neste helg vil bestå av. Det var tider det..

   

                                      

   

  Kjenner det skal bli godt å hoppe til køys. Lillegutt har ikke vært helt i form idag. Høyt blodsukker og ketonnivå oppe på 2,4. Da er det ikke alltid like greit å være mamma når alt er galt og man ikke vet sin arme råd. Heldigvis har vi god oppfølging fra sykehuset så jeg kontaktet diabetessykepleieren hans og snakket litt med henne. Det viste seg at valgene jeg tok var korrekt, så det gikk heldigvis bra til slutt. Likevel er det litt ekkelt, jeg kjenner den ubehaglige følelsen jeg fikk da helikopteret landet fremfor oss før vi ble bragt til sykehuset forrige gang komme tilbake såfort ketonene hans stiger.

  For å gi dere en kort forklaring på hva ketoner egentlig er så er det sånn at om du har diabetes 1, kan det oppstå situasjoner hvor kroppen får for lite insulin. Når dette skjer frigis det mer fett fra fettvevet, og disse fettstoffene omdannes til ketonstoffer (syrer). En for stor mengde ketonstoffer i blodet kan føre til diabetisk ketoacidose - eller syreforgiftning om du vil. Dette skal alltid taes alvorlig. Ketoacidose kan oppstå av ulike årsaker. Ofte skjer det i situasjoner hvor insulinbehovet er større enn normalt, for eksempel når du er syk, har feber eller i stressende situasjoner. Eller det kan skje i en kombinasjon med for liten insulintilførsel til kroppen, for eksempel ved insulinpumpesvikt eller hvis du hoppper over en insulininjeksjon. Hvorfor ketonene til Daniel har steget idag skyldes mest sannsynlig at han ikke har villet spise etter frokost. Han har dermed ikke fått noe næring inn i cellene i kroppen, og derfor heller ingen insulin og dermed stiger ketonene.

   

  - Komplisert og samtidig helt mirakuløst hvordan kroppen normalt sett ville ordnet dette på egenhånd.

   

   

   

   

  Baby D fikser selv!

  Barn med Down syndrom har gjerne spisevansker. Er konsistensen, fargen eller smaken ny er det ikke helt umulig at du er i ferd med å gå inn i en peridoe hvor du må kjempe for å få dem til å spise. Et problem som kanskje høres ubetydelig ut for mange, men i virkeligheten krever mye tid og planlegging, og du blir gjerne sliten og går trett når alt du prøver misslykkes gang på gang.

  Etter utallige samtaler med helsesøster, barnehage, ernæringsfysiolog og sykehus er det som det ingen ende skal da. Daniel ville ha babygrøt og babymat. Ingenting annet.

  Ernæringsfysiologen annbefalte oss prim som pålegg. Selv om han har Diabetes 1 og vi er klar over at prim inneholder masse karbohydrater, er det likevel ikke så viktig hva som er på brødskiven, bare han spiser.
  Prøv, prøv og prøv var beskjed vi fikk. Server en brødskive hver gang han vil ha mat, spiser han ikke så ok. Da har du prøvd, men fortsett likevel på ny til neste måltid. - Og jeg satte igang med prøvingen, og prim ble det.

   

  ..Kan dere gjette hvem som plutselig begynte å spise brødskive med prim, vil smøre på maten selv og gjerne spiser det 3 ganger for dagen?..

   

   

   

  ..Jo, det var Daniel det! ;)

   

   

  Nå er det selvfølgelig ikke bare barn med Down syndrom som kan få spiseproblemer. Hvem som helst kan jo bli matlei og danne en ond sirkel som er vanskelig å komme ut av. Heller er det ikke sikkert at prim er svaret for alle - men det var svaret for oss. Nøkkelen er bare å aldri gi opp, forsett og fortsett. Det blir flere kamper og masse mat på gulvet, klærne dine og deg selv. Men til syvende og sist er det verdt det.

  Noe som også er fint å ha i bakhodet er at måltidet dreier seg ikke kun om å få i seg mat og næring. Selv om det selvfølgelig er hovedmålet, er måltidet også en fin måte og trene finmotorikk på. Hvordan man holder bestikk, mat og drikkekoppen, alle barn har hver sin teknikk. Legg merke til det neste gang du ser noen små spise, det er ganske morro å se hvor forskjellige de er.
  Og kanskje spesiellt for barn med Down syndrom er måltidet en fin variant for trening av tunge, kjeve og muskler i ansiktet. De har ofte svakere muskler enn andre barn og tungen henger gjerne litt utenfor munnen pga dette. Men trener man kontinuerlig opp disse musklene er dette faktisk noe som kan unngås - om ikke helt så iallefall til en viss grad!

   

   

   

   

  morning cupcakes!

   

  Det er så utrolig deilig å vite at man har litt fri og kan ta seg tid til det som må gjøres rundt en engang i blant. For hvor ofte har du virkelig tid til å nyte frokosten, trille en ekstra omvei til barnehagen bare for gledens skyld, slå av en prat med kassadamene i den lokale nærmat butikken og jogge hjem med lyster musikk i ørene? Nå skal jeg ikke lyve på meg at eksamensforberedelsene og husmorspliktene ikke venter, men jeg kan ta det i mitt eget tempo. Det er null stress og mas, bare lyden av en vakker sommerbris og fugler som plystrer så munter utenfor. Det er faktisk ganske herlig.

   

   

   

  Til frokost pleier jeg å spise ca 70 gram med store havregryn, en banan og litt melk på toppen. Et sunt og godt måltid for en perfekt start på dagen. - Faktisk så godt at lille Daniel foretrekker dette istedenfor brødskive om morgenen. Er du ute etter mer smak eller syns det ser litt kjedelig ut, kan du pynte med litt friske bær eller nøtter på. Nam - nam!

   

   

   

   

   

  Bedre sent enn aldri...?

  And she's back again! - Fullstendig klar over at jeg muligens er tidenes dårligste blogger om dagen. Litt synd i og med jeg vet det er så mange som følger meg og Daniel, men noen ganger må man bare sette seg ned og se realiteten inn i øynene. Selvfølgelig syns jeg det er mye mer morsomt å ta bilder, blogge og fortelle dere siste nytt - men eksamenspress og praksis langt opp etter ørene måtte jeg bare innse at bloggingen måtte utsettes på ubestemt tid. Utdanning er nøkkelen til fremtiden, frihet og oppdagelser, og er første prioritet. Det jeg derimot kan glede dere med er at praksisen nå er ferdig, så selv om jeg er midt inne i eksamensperidoen min skal jeg vel likevel kunne få til noen break-ups inne imellom og tid til å bloggen igjen!

     Og med det kan jeg meddele at bloggen kunne trenge en ny og fresh sommer makeover, syns den begynner å bli litt mørk og kjedelig. Så kan du, eller vet du om noen som hadde passet perfekt til dette oppdraget gi meg en kommentar.

   Her kommer en liten smakebit på det som skjer om dagen;

   

   

   

   Er det noe du kunne tenke deg at jeg blogget mer om, fortalte dere om, viste dere eller i det heletatt så sleng det ut. Sommer er tid for gode nyheter og forbedrelser - bloggen er intet unntak!

   

   

  hits