• august 2012

  Lille Daniel fronter Down Syndrom på photoshoot for klesmerket Vossatassar (Del 2)

  Det er ikke det at der er så vanskelig å sette ord på disse bildene. De er fulle av kjærlighet og lykke. De sprer en ustanselig glede. Likevel har jeg sittet i over tre timer med dette innlegget og bare stirret. Det har tatt meg en stund å forstå - ikke hvor ufattelig heldig jeg er. For det er jeg fullt klar over. Jeg har måttet gått inn til den lille edelstenen min to ganger allerede, bare for å se på han og føle den varme energien som gløder rundt han mens han sover. Men helheten. Det er mange ting i livet vi må igjennom som verken er komfortable eller idelle. Men de kunne vært så mye verre. Mange streber etter å finne lykken i komfort og behag. Men hva ville det gjort for å endre oss, forme oss og gjøre oss til sterkere og vakrere versjoner av oss selv?  

  Jeg tror svaret er å ikke spørre om meningen med livet, men å heller gi livet mening. Om vi ikke kan gjøre store ting - så gjør små ting med stor kjærlighet. Jeg håper av hele mitt hjerte, at smilet og gleden Daniel utstråler på disse bildene, får folk til å stoppe opp et sekund og bare kjenne på seg selv og livet. Hvor storartet vi alle er på tross av forskjeller, ulikheter og mangler. Jeg håper denne reklamekampanjen får folk til å ville kjøpe Vossatassar og støtte dem for det utrolige tiltaket de gjør for å støtte en reel likestilling med lik mulighet til innflytelse, rettferdighet, respekt og retten til å føle seg trygg og velkommen i samfunnet generellt. Jeg tror og håper Daniel og Vossatassar er med på å gjøre en forskjell. En forskjell jeg håper blir sett og varmt mottatt av alle.

   

   
   

   
   

   

   
   

   

  Se intervju med Daniel på www.vossatassar.com her og en artikkel fra den svenske siden My Perfect Baby her.

  Høstens kolleksjon med bilde av Daniel finner du HER ❤

   

   

  Lille Daniel fronter Down Syndrom på photoshoot for klesmerket Vossatassar (Del 1)

  Dette er et blogginnlegg jeg har virkelig lengtet etter å få poste. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er mamma generellt, eller om det er fordi jeg er så velsignet at jeg har fått et barn med Down syndrom som gjør at jeg så fort legger merke til forskjeller og inkludering i samfunnet. Men det betyr veldig mye for meg å vite at mennesker, spesielt barn, er ombringet av trygghet, annerkjennelse og likeverdighet. Selv om dette er grunnholdninger og primærbehov for alle mennesker, er det likevel ikke noe alle på lik linje får oppleve. Å prøve å redde en hel verden ville muligens vært å ta seg vann over hodet - men som et ledd i enkeltsamfunnet med mulighet for å bli hørt, ville det vært alt annet enn riktigt å latt være å omfavne forskjellene våre og feire dem.

  Man kan stille seg spørsmålet; Når slutter man som menneske å fortjene å bli behandlet på en etisk, moralsk og human måte?  Uten bevissthet og målsettninger for de svakerestilte rundt oss vil vi aldri kunne få se samfunsmessige forandringer.

  En smart student sa en gang at ved å sette mennesker inn i bås og begrepssette dem, var det lettere å glemme at man hadde med mennesker å gjøre. Mennesker med Down syndrom har like mye rett til å ta del i fellesskapet og syns som alle andre. Jeg er derfor STOLT når jeg forteller at det kjente, norske klesmerket Vossatassar har valgt å stå frem som et UTROLIG GODT eksempel, og har valgt å bruke Daniel som modell for årets høst- og vinterkolleksjon. Dette er en enorm mulighet for Daniel og Vossatassar til å representere likestilling og menneskets egenverdi uansett rase, kjønn, funksjonshemning, seksualitet eller andre former for differanser i forhold til dagens ''standard samfunn''. En mulighet til å vise en vakker etikk med utgangspunkt i menneskeverdet.   

  Med et varemerke til for alle vil jeg sitere Vossatassar og si at jeg tror det er superviktig at downsbarn for lov til å synes! 

   

  Under ser dere bilder fra den fantastiske photoshooten med Vossatassar fra studio i Oslo.

   

                          

  Daniel har fått på seg det herlige Monsterull undertøyet og er klar til å stå modell  Han elsker å være fremfor kameraet (Kanskje 3 år som modell for mamma og bloggen var til nytte likevel?)

  Så gøy å se på seg selv i kameraet. Daniel er kjempe flink!!


  En liten pause mens de andre vossatassane tar bilder
   

  Er det snart min tur igjen nå?
     Mamma er med og hjelper til før blitzen setter igang igjen. Ikke vanskelig å se at lillegull stråler av lykke hvertfall :)
   

  Ihii så gøy!! :)

   

  - Daniel publiseres i forskjellige magasiner og reklamer rundt om i norge og sverige denne høsten. En smakebit på det ferdige resultatet kommer i neste innlegg. 
  Tusen takk til Vossatassar og design manager Matilda Guillemot ved Skigutane AS som tok kontakt med oss og gjorde dette mulig. En fantastisk mulighet og et fantastisk tiltak!! 

   


  hits